AKTIVITEETIT


TALVI


Talvella sinua ympäröivät Pellon mainiot hiihtomaastot. Aivan mökin läheltä pääset 25 km ladulle. Autolla voit siirtyä Pellon hiihtokeskukseen Ritavaaralle (10 km) tai parikymmentä kilometriä jokivartta pohjoiseen, jolloin tarjolla on Jokivartisten kyläseuran ylläpitämät mainiot ladut. Halutessasi pääset aivan mökin tuntumassa olevan Pellojärven rantalaavulle nuotion äärelle. Rantalaavu on myös mainio paikka bongata revontulia.

Laskettelua voit harrastaa Pellon Ritavaaralla, Ruotsin Svanstein Skissä (30 km) tai Ylläksellä (105 km). Ritavaaralla voit myös nauttia lumikenkäilystä tai husky-safareista.

Talvella voit vierailla Rovaniemen Napapiirillä Joulupukin Pajakylässä ja Arktikumissa, minne on vain reilun tunnin ajomatka. Jos sinua kiehtoo jää- ja lumirakentainen niin voit piipahtaa Arctic SnowHotellissa (80 km) tai Lapland Hotels SnowVillage jäähotellissa Kittilässä (120 km).  


KESÄ


Kesällä voit pyöräillä rauhallisilla teillä tai vaeltaa eri kohteissa kuten Eeron Polulla. Upea elämys on myös vierailu Tornionjoen kauniilla koskilla Suomen ja Ruotsin rajalla. Aurinkoisena kesäpäivänä voit nauttia vaikka Ritavaaran Valkeajärven upeasta ja kirkasvetisestä uimarannasta. Satoi tai paistoi, voit käydä Ruotsin Haaparannalla, Övertorneålla (Matarenki) tai Ruotsin puolen Pellossa edullisilla ostoksilla.   

Pellon on myös Suomen virallinen kalastuspääkaupunki: näin voit pyytää lohta Tornionjoella tai vaikka narrata haukia seudun kalarikkailla järvillä kuten Miekojärvellä.

LISÄTIETOA AKTIVITEETEISTA:

* www.pello.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu.html
* www.travelpello.fi 


LATUJEN REAALIAIKAINEN KUNNOSSAPITO:

* www.infogis.fi/pello/

* www.travelpello.fi

* www.jokivartiset.com


VÄLIMATKAT

* Pellon juna-asemalle 4 km ja Kolarin autojuna-asema n. 70 km

* Rovaniemelle 100 km ja Joulupukin Pajakylään 110 km. 
* Tornioon 120 km
* Ylläkselle 105 km
* Leville 153 km
* Tornio-Haaparantaan 120 km